Reclame | Markting | Communicatie

Bakkie doen? 0318 – 74 34 26

Je bent nu op de pagina: Home » LinkedIn etiquette en tips

Direct contact met Marco: 0318 74 34 26

LinkedIn etiquette en tips

24 juli 2020

LinkedIn etiquette en tips

20 do’s en dont’s voor LinkedIn

20 LinkedIn tips

Je kunt sociale media gebruiken voor je bedrijf op de juiste manier, maar ook totaal verkeerd. Een goede LinkedIn etiquette en de nodige tips helpen je om LinkedIn succesvol in te zetten, zonder de angst om fouten te maken.

Hieronder staan 20 belangrijke tips voor een juist gebruik van LinkedIn. Dingen die je juist wel en juist niet zou moeten doen om meer succesvol te zijn op LinkedIn.

1. Personalisatie

Een connectie maken met iemand kan met een standaardtekst, maar wil je echt succesvol zijn op LinkedIn. Maak de uitnodigingstekst persoonlijk om succes te hebben in social media verkoop en om een connectie te maken met nieuwe prospects.

2. Stuur een welkomstbericht

Stuur een vriendelijk welkomstbericht nadat de connectie tot stand is gebracht. Het is het verschil tussen contact leggen en contacten aan je netwerk toevoegen om een relatie op te bouwen.

3. Niet relevante berichten zijn spam

Zorg ervoor dat elk bericht wat je naar je connecties verstuurd relevant is voor hen. Anders moet je niet verbaasd zijn dat ze niet reageren en het aanzien voor spam.

4. Reageer op berichten, reageer zo snel mogelijk

Als je berichten naar je connecties stuurt, dan kun je er vaak op rekenen dat ze reageren. Check je LinkedIn box regelmatig en reageer op berichten die je krijgt.

5. Wie heeft je profiel bekeken

Kijk je wel eens wie jouw profiel heeft bekeken? Zo niet, dan mis je misschien mogelijke klanten die op de een of andere manier al interesse in je hebben getoond.

6. Professionele profielfoto

Mensen zijn visueel ingesteld en het eerste wat ze zien van een LinkedIn profiel is de profielfoto.

7. Je profiel moet slagen voor de WIIFM test

Mensen kijken naar profielen op LinkedIn volgens de WIIFM methode: What’s in it for me? Wat is mijn voordeel? Spreek je doelgroep direct aan.

8. Naam

Iets anders dan je naam invoeren in het veld ‘naam’ is een schending van de Terms of Service van LinkedIn en kan leiden tot een beperking van je account.

9. Neem afscheid van een saaie headline en omschrijving

Als iemand op je LinkedIn profiel komt, dan heb je enkele seconden om indruk te maken, zodat ze meer van je willen weten.

10. Jouw activiteiten

Je kunt geen relaties opbouwen als je niet actief bent met interessante berichten en gesprekken met je klanten.

11. Privacy instellingen

Stel je privacy instellingen zo in dat al je connecties je complete naam kunnen zien en sta toe dat jouw netwerk wordt geïnformeerd als je in het nieuws bent en dat je connecties jouw lijst met connecties kunnen zien.

12. Voeg connecties NOOIT toe aan je mailinglist

Maak geen export van je lijst met connecties om ze toe te voegen aan je e-mailingdatabase. Stuur je connecties NOOIT een mailing via een marketing service van een andere partij. Dit is niet netjes en in veel landen intussen ook illegaal.

13. Sociale aanbevelingen

LinkedIn heeft het makkelijk gemaakt om op social media bewijs te leveren van je kennen en kunnen. Er zijn secties voor aanbevelingen en vaardigheden met aanbevelingen op je profiel. Maak daar gebruik van!

14. Verzoeken om aanbeveling

Personaliseer je verzoeken om aanbeveling altijd. En vraag het alleen aan mensen die werkelijk iets over je te vertellen hebben.

15. Onderhoud je relaties

Onderhoud je LinkedIn relaties door ze regelmatig te betrekken. Zoek naar de juiste triggers en benut ze om je connecties te berichten met gepersonaliseerde berichten.

16. Plaats waardevolle content

Content delen is essentieel om onder de aandacht te blijven bij je doelgroep. Als je content post moet je doel altijd zijn om waardevolle informatie te bieden aan je doelgroep.

17. Introduceer mensen

Help je connecties om meer connecties te maken door ze aan elkaar voor te stellen als dat nut heeft.

18. Wees positief en professioneel

Onthoud: LinkedIn is geen Facebook, Twitter of Instagram. Het is een professioneel netwerk. Als je niet professioneel blijft op LinkedIn loop je de kans om vertrouwen te verliezen bij je connecties.

19. LinkedIn Open Netwerker (LION)

Zet je LinkedIn profiel niet open voor iedereen. Je netwerk is veel effectiever als je kiest voor kwaliteit boven kwantiteit.

20. LinkedIn groepen

Een van de snelste manieren om je netwerk uit te breiden is om deel te nemen aan groepen waar je ideale klanten zich ook bevinden.

Burnio: LinkedIn specialist

Burnio Communicatie is LinkedIn specialist.

Meer weten over LinkedIn persoonlijke profielen, bedrijfsprofielen of LinkedIn advertising? Burnio helpt met trainingen, outsourcing, contentplanning en contentproductie.

Communicatieprofessionals met passie

Ook benieuwd naar onze mogelijkheden? Bel 0318-743426!

Ook (nog) beter communiceren? 

Vrijblijvend kennismaken met Burnio marketing en communicatie kost niks en levert je veel op!

Pin It on Pinterest