Reclame | Markting | Communicatie

Bakkie doen? 0318 – 74 34 26

Je bent nu op de pagina: Home » Google Analytics update: sessies en gebruikers

Direct contact met Marco: 0318 74 34 26

Google Analytics update: sessies en gebruikers

30 juli 2014

Google Analytics heeft in april een update doorgevoerd. De termen ‘bezoeken’ en ‘unieke bezoekers’ zijn gewijzigd in ‘sessies’ en ‘gebruikers’. Het verschil tussen die twee is in naamgeving nu ineens een stuk duidelijker.

Voor de update kon je op allerlei plekken binnen analytics bezoeken terugvinden, wat vaak werd geïnterpreteerd als verkeer. Maar dat was niet helemaal correct. De term gebruikers is meer persoonlijk. Het gaat uiteindelijk om het verkrijgen van zoveel mogelijk gebruikers i.p.v. verkeer.

Het is even wennen aan deze nieuwe termen, maar de aanpassing maakt door het verschil tussen sessies en gebruikers het wel makkelijker om te begrijpen. Qua techniek verandert er niet zoveel. Je hoeft geen handelingen uit te voeren om dit binnen je eigen analytics account om te zetten.

Verschil tussen gebruikers en sessies in Google Analytics

Een gebruiker is één unieke bezoeker (of persoon). Een sessie is één bezoek aan je website. Als jij meerdere keren per week dezelfde site bezoeker, dan zijn dat meerdere sessies van één gebruiker. Het aantal sessie is in een rapportage dus altijd minimaal gelijk aan het aantal gebruikers, maar meestal hoger.

Voor meer SEO, SEA, Google Analytics, Google Ads en andere online marketing activiteiten kun je altijd terecht bij onze specialisten. We maken alle online marketing inspanningen inzichtelijk met gepersonaliseerde Google Data Studio dashboards. We laten je graag enkele voorbeelden zijn in een vrijblijvend gesprek. Mail Burnio om een afspraak in te plannen!

Ook (nog) beter communiceren? 

Vrijblijvend kennismaken met Burnio marketing en communicatie kost niks en levert je veel op!

Pin It on Pinterest